HTML

ANTIKULTI

A blog olyan mindennapos jelenségeket, eseményeket tárgyal, amelyekkel mindenki találkozik, mégsem tudunk szó nélkül elmenni mellettük.

Friss topikok

  • Noname Watanabe: Szeretetre vágyik: Nő: végre valaki ejtse teherbe, hogy elmehessen gyesre Férfi: dugni akar (2015.06.17. 10:06) Társkereső szótár
  • Siphersh: "The pursuit of a militarised and enforcement-led global ‘war on drugs’ strategy has produced enor... (2014.11.26. 18:24) Marihuána legalizálás pro és kontra
  • TakeMeCloser: @George Herceg: nem akarom fájdítani senki szívét, de pont egy ilyen NŐ szerzett meg magának pár n... (2014.11.19. 21:58) Párkapcsolati sztereotípiák
  • : @IGAZI_kovi1970: Vagy Ovis-ra az tényleg trendi lenne. Latinos, és még igaz is. (2014.10.07. 10:10) Swinger club - kipróbálnád?
  • szvsz: Szólok, azért oda mentek, mert azt volt a legkönnyebb feltörni. Nem a profi betörők mennek oda, ha... (2014.10.06. 08:59) Betörők figyelmébe

A megszelídített ügyintéző

2014.08.06. 19:56 Cecilia Rose Wild

Az egyik legkedvencebb ügyfelem felhívta a figyelmem arra, hogy nem fogalmazok kedvesen, a hivatalos levelezés során. Az utalásjegyzékre ráírom a számlaszámot, a határidőt, és az összeget, és ő ebbe bizony az Istenért nem tud beletörődni. Azt kérte, hogy eggyel szelídebben motiváljam az adófizetésre. Megkapta:

Szia!

A mellékletben a gyönyörű napsütéses nyári június hónap béradatait találod. Itt az alkalom, hogy a két alkotmányos kötelezettséged egyikét örömmel teljesítsd. Persze nem a haza védelmére gondoltam.

Július 14-ig van lehetőséged pótlékmentesen, önként és dalolva megfizetned saját magad után a közterheket, ezzel finanszírozva a költségvetést. Osztanak majd belőle segélyt, kifizetik a nappalisok ösztöndíját, ők majd kitermelik a nyugdíjadat, ami még azelőtt feneketlen üvegzsebekbe vándorol, mielőtt kiutalhatnák.

Fizetik a közalkalmazottakat, akik adóvizsgálatot kezdeményeznek ellened, vagy közlekedési bírságot szabnak ki rád. Azt is te finanszírozod, hogy betartatják veled a szabályokat.  

A határidő ebben a hónapban 14-e, mert tizenkettedike szombat, így sem erőszakkal sem jogalkotási bravúrokkal nem lehet banki értéknapot csinálni belőle, aki bankba megy, az is csak pajszerrel, harisnyával a fején, szóval ráér a dolog hétfőn, de akkor viszont már sürgős.

Ne vegye el a kedved, hogy a járulékot kötelező jelleggel kell kicsengetni:

- A kisnyugdíjas néni, aki a nyugdíjjárulék befizetésedből él, a hónap vége felé már nem eszik, csak ad egy húszast a hentesnek, hogy cserébe húsz percig nézhesse a húspultot, és mögötte a grillben sercegő kolbászokat.

- A közmunkás bácsi, aki egész hónapban stadiont épített a népnek, és éppen egy talicskányi frissen szedett kutyaszarral enyeleg valahol a külvárosi flaszteren a negyven fokban közterület rendezés jogcímén.

- A műkörmösnek tanuló szöszi, aki a szakképzési hozzájárulásod nélkül az életben nem képezhetné át magát. Gondolj bele, mi lenne vele, ha nem fizetnél, a cérnagyárban dolgozna három műszakban, vagy egy irodában kellene kávét főznie, és néha bepucsítani a vén perverz főnökének, ha nem segítenél neki. Így egy ammóniaszagú fodrász szalonban ücsöröghet a fal mellett, és színes virágokat festhet a kuncsaftok körmeire, közben bájosan eltársalogva az atomfizika világáról.

Ők mind csak benned bízhatnak!

Szóval fizess, határidőben, különben hiba kerül a gépezetbe, és anarchiába süllyed a rendszer!

Még egy tiszteletteljes, kedves, kérésem van hozzád. A csatolt doksit egy madárcsicsergős délelőtt, a közeljövőben, amikor a bolygóállások kedvezők  (azonnal/haladéktalanul), cégszerű aláírást követően, tedd be egy cuki borítékba, szexin nyalogasd körbe, és a nyomtatvány jobb felső sarkában mosolygó postacímre ajánlott küldeményként add fel. Amennyiben a szelíd motivációm ellenére vonakodnál eleget tenni a fentiekben megfogalmazottaknak, továbbra sem tudjuk beadni a Helyi Iparűzési Adó bevallásodat, az Önkormányzat küldi az idézést, és a hetvenlábú, büdös talpú revizori kart, hogy (aranyosan) megállapítást tegyenek az általunk bevallani kívánt horror összegű iparűzési adó duplájára, plusz késedelmi pótlék.

Üdvözlettel: A megszelídített ügyintéződ.

Szólj hozzá!

Címkék: ügyintéző

A bejegyzés trackback címe:

https://antikulti.blog.hu/api/trackback/id/tr1006578757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása