HTML

ANTIKULTI

A blog olyan mindennapos jelenségeket, eseményeket tárgyal, amelyekkel mindenki találkozik, mégsem tudunk szó nélkül elmenni mellettük.

Friss topikok

  • Noname Watanabe: Szeretetre vágyik: Nő: végre valaki ejtse teherbe, hogy elmehessen gyesre Férfi: dugni akar (2015.06.17. 10:06) Társkereső szótár
  • Siphersh: "The pursuit of a militarised and enforcement-led global ‘war on drugs’ strategy has produced enor... (2014.11.26. 18:24) Marihuána legalizálás pro és kontra
  • TakeMeCloser: @George Herceg: nem akarom fájdítani senki szívét, de pont egy ilyen NŐ szerzett meg magának pár n... (2014.11.19. 21:58) Párkapcsolati sztereotípiák
  • : @IGAZI_kovi1970: Vagy Ovis-ra az tényleg trendi lenne. Latinos, és még igaz is. (2014.10.07. 10:10) Swinger club - kipróbálnád?
  • szvsz: Szólok, azért oda mentek, mert azt volt a legkönnyebb feltörni. Nem a profi betörők mennek oda, ha... (2014.10.06. 08:59) Betörők figyelmébe

Párkapcsolati sztereotípiák

2014.08.23. 12:49 Cecilia Rose Wild

Létezik olyan nő, akinek nem az a célja, hogy feltétlenül komoly kapcsolatot alakítson ki, szimplán beéri azzal, ha jól érzitek magukat együtt, tart a dolog ameddig tart, addig viszont kötöttségek és féltékenység nélkül zajlik?  Nem fontolgat házasságot a második randi után, nem akar azonnal gyereket, azzal a feltétellel, hogy felépüljön az új közös ház, mire megszületik. Nem követel vélt vagy valós ünnepeken virágesőt, csokit, pezsgőt, pazar esküvőt, és mindenféle egyéb mást, amit a hosszú kívánságlistájára írt. Akinek nem kell pénzt adni, mert megkeresi maga. Nem utazik a házadra, kocsidra, mert szereti a függetlenséget, és boldog attól, hogy képes olyan életkörülményeket teremteni magának, amelyekre szüksége van. Ha akar, felöltözik csinosan, hogy elkápráztasson, ha nem, kirángat a szekrényéből pár kényelmes darabot és nem megy fodrászhoz, csak feltűzi a haját egy rafinált kontyba. Ha ahhoz van hangulata felpattan a motorjára, és megy, ameddig a szeme ellát, és te eldöntheted, vele tartasz, vagy sem. Esténként megisztok egy sört, utána olyan pornót vág le, hogy az kenterbe veri az összes interneten fellelhető vackot, jobb, mint bármi más, amire eddig rátaláltál guglival. Nem várja el, hogy kivedd a részed a háztartási munkából, ha neked az nem pálya, mert pontosan tudja, hogy ami neki öt perces rutin, azért téged fél napig kellene kérlelni, hogy utána jól-rosszul megcsináld. Fel tudja rakni a karnist, képes kicserélni egy izzót, nem várja meg, amíg te rászánod magad. Hagyja, hogy tedd a dolgod, ő is teszi a magáét, nem nyaggat óránként telefonon az aktuális érzelmi állapotának részletes kifejtésével. Jót tudtok beszélgetni anélkül, hogy a téma az aznap felmerült problémáinak kronológiai sorrendben való megoldásából állna. Olyan vitapartner, akit meg lehet győzni, ha épp igazad van, nem az utolsó szó jogáért folytatott küzdelembe fullad bele a társalgás. Menedzseli a saját életét, rád nem ezért van szüksége. Társként, egyenrangú félként kezel, nem hódol be neked, és nem is uralkodik rajtad. Nem láncol magához, cserébe csak annyit vár el, hogy te is meghagyd a szabadságát.

Bizonyára létezik, sokfélék vagyunk, a világ színes, többek közt ettől is szép, de vajon találna párt egy ilyen nő? Van igazság a közbeszédben keringő sztereotípiákban? Valóban sok nő keres magának pióca üzemmódban társat? Tényleg sok férfi tartja vagány dolognak azt, ha egy nő motorozik, vagy imponáló, ha halálos sérülések nélkül tud üzemeltetni egy fúrógépet, és néha él is ezzel a lehetőséggel?

Létezik olyan férfi, aki magabiztos, de nem lekezelő, aki értékeli, hogy igazi nő vagy, de nem várja el, hogy mindig tökéletes legyél, akivel lehet romantikusan naplementébe bámulni, de hamar beveszi a kanyart, és stílust vált, ha arról van szó, meg kell védenie téged? Aki sármos, és udvarias, és nem csak az első randin. Gáláns, nagyvonalú, mégis racionális döntéseket hoz, szereti a pénzt, de nem szórja. Aki munkája mellett is törődik veled, figyelmes, de nem tolakodó, mindig készül egy-egy apró meglepetéssel, olyannal, amiről tudja, örömet szerez neked. Bármikor hajlandó blőd romantikus vígjátékot nézni veled, és eladja a fegyver gyűjteményéből legalább a nehéztüzérségi darabokat, hogy ne érezd magad kellemetlenül a házában. Szívesen megy veled kiállításra, és nem azért, hogy feltérképezze, hol vannak a biztonságtechnikai berendezések. Tiszteletben tartja, ha vegetáriánus vagy, de nem esik kétségbe, ha neki kell levágni egy disznót. Ha nekilát főzni, még Gordon Ramsay sem talál kivetni valót a végeredményben. Figyelmes szerető és odaadó társ, aki ha túl sovány vagy, manöken alkatúnak, ha van rajtad némi felesleg, görög istennőnek tart. Mértékkel fogyasztja az alkoholt, megkímél attól az élménytől, hogy talicskában kelljen hazatolnod a kocsmából. A hobbija a defenzív vezetés, nem tart kéretlen KRESZ oktatást, anyai ágon rögtönzött családfakutatással, az előtte ügyetlenkedő sofőrnek. Nem veri orrba a pofátlan macskádat, hogyha az kitúrja a fotelból, nem harcol a távirányítóért, az, hogy végül mit néztek vagy hallgattok, megbeszélés tárgya.

Létezik manapság olyan női elvárás, miszerint egy férfinak romantikus macsónak kell lennie? Van létjogosultságuk akár részben a fenti sztereotípiáknak? Kell-e egyáltlán bármilyen elvárást támasztanunk egy párkapcsolatban, vagy elég, ha mindkét fél önmagát adja, nyitott, és toleráns?

7 komment

Címkék: csajok párkapcsolat társkereső pasik

A bejegyzés trackback címe:

https://antikulti.blog.hu/api/trackback/id/tr546628431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

George Herceg 2014.10.05. 15:29:44

Ha találsz ilyen nőt küldöm a címem és a telefonszámom. Minden férfi ilyen nőre vágyik, de nem létezik sajna.

kikooo 2014.10.05. 16:11:31

Pont annyi ember van ilyen, ahány hibátlan, tökéletes példány...

TakeMeCloser 2014.10.06. 06:13:27

Ritkán sikeres ez a gyakran emlegetett önmagam adom taktika, az elején legalábbis mindenki szépít, nő is, férfi is. Lehet tagadni, de elvárások is vannak bőven, legfeljebb akkor nem érzékelhető feszültség emiatt, ha a főbb elvárásoknak elsőre megfelel a kiszemelt partner. Hiszen, ha már külsőre sem felel meg, bizony nem is kezdeményezünk.

TakeMeCloser 2014.10.06. 06:18:05

@George Herceg: létezik, csak nem világít rajta a szabad jelzés. Hiszen ha csalódott már mindjuk egy házasságban, ha magára volt utalva, és neki kellett ellátnia egy háztartásban, vagy ház körül a teendőket, továbbá ha természetéből fakadóan imádja a szexet, és mindezt megfejelte a genetika egy formás alakkal, amire mindjuk oda is figyel, és ráadásul van normális állása amiből megél, nélküled is, akkor majdnem helyben vagyunk, nem? Nem akkora gáz ha esetleg nem motorozik igaz?
:-) :-)

George Herceg 2014.10.10. 08:30:54

@TakeMeCloser: Viccelsz? Én sem motorozom:-)))
Ettől függetlenül lehet csak nekem nem volt szerencsém, de ilyen nővel nem találkoztam akár volt rajta szabad jelzés, akár nem.

TakeMeCloser 2014.10.26. 07:38:05

@George Herceg: adj esélyt sok-sok nőnek,hogy megmutathassák, milyenek valójában! Persze, Te pedig legyél olyan szintű férfi, hogy a nők minderre kaphatóak legyenek veled,épp csak annyira pedálozz,hogy ne gondolhassák,futsz utánuk.
Ne gondold,hogy nem találkoztál ilyennel! Szembe jönnek az utcán,a buszon,a kávézóban, csak a figyelmüket kell magadra vonzanod.

TakeMeCloser 2014.11.19. 21:58:47

@George Herceg: nem akarom fájdítani senki szívét, de pont egy ilyen NŐ szerzett meg magának pár napja. Mondjuk sokat tettem azért, hogy olyan szintű férfi legyek, akit egy ilyen NŐ tiszta szívből magának akar, annak ellenére, hogy válogathat a kérők között. Persze, nem házassági céllal, az ilyen butaságokon mindketten túl vagyunk már. Itt az ideje ÈLNI!
süti beállítások módosítása