HTML

ANTIKULTI

A blog olyan mindennapos jelenségeket, eseményeket tárgyal, amelyekkel mindenki találkozik, mégsem tudunk szó nélkül elmenni mellettük.

Friss topikok

  • Noname Watanabe: Szeretetre vágyik: Nő: végre valaki ejtse teherbe, hogy elmehessen gyesre Férfi: dugni akar (2015.06.17. 10:06) Társkereső szótár
  • Siphersh: "The pursuit of a militarised and enforcement-led global ‘war on drugs’ strategy has produced enor... (2014.11.26. 18:24) Marihuána legalizálás pro és kontra
  • TakeMeCloser: @George Herceg: nem akarom fájdítani senki szívét, de pont egy ilyen NŐ szerzett meg magának pár n... (2014.11.19. 21:58) Párkapcsolati sztereotípiák
  • : @IGAZI_kovi1970: Vagy Ovis-ra az tényleg trendi lenne. Latinos, és még igaz is. (2014.10.07. 10:10) Swinger club - kipróbálnád?
  • szvsz: Szólok, azért oda mentek, mert azt volt a legkönnyebb feltörni. Nem a profi betörők mennek oda, ha... (2014.10.06. 08:59) Betörők figyelmébe

Molnár F. Árpád?

2014.08.24. 08:52 Cecilia Rose Wild

A legnépszerűbb videó megosztó hálózaton bukkantam a felvételeire. Saját magát, halálos fenyegetéssel üldözött, száz százalékban betiltott, keresztyén oknyomozó, tényfeltáró, emberjogvédő, a legkedveltebb roma jogvédő, operatőr, filmrendező és végül de nem utolsó sorban a bolygó legfőbb echelon tanújaként aposztrofálja. 

Ha ráguglizunk a nevére, akkor az első két oldalon csak az elmeállapotát firtató bejegyzéseket találjuk. Nos az a helyzet, hogy Molnár F. Árpád nem elmebeteg. Sem a szó hagyományos, sem az orvosi értelmében. Azt szokták mondani, hogy ha valakinek üldözési mániája van, még nem jelenti azt, hogy nem üldözik. A honlapját tiltott önkényuralmi jelképek használatáért állították le, és ha bárki más vörös csillagokat, és horogkereszteket rakna fel az oldalára tömegtételben, az övével is hasonlóan bánnának el. Többször előállították viszont, és párhuzamosan több eljárás fut ellene. Tulajdonképpen, ha bedilizne, az is jogos lehetne. Erről persze szó sincs, és biztos vagyok benne, hogy amikor a blogját írja, vagy a videóit készíti, nincs begombázva, és nem küldött le egy marék ekit. Amit ír és mond, azt bizony józanul és tisztán gondolja így. Amit állít, annak egy része olyan összefüggésekre világít rá, amikről eddig is tudunk, hallottunk, láttunk filmet, olvastunk könyveket, csak talán nem tartottuk lényegesnek. A többi része magyarázat, olyan okfejtés, amit az ember átgondol, vagy nem, elfogad vagy sem, igazából teljesen lényegtelen is, hiszen maga a figyelem felkeltése a cél. A figyelem felkeltés eszköze lehet bármi, és bármilyen. Nem fontos a stílus, ami néha agresszív, néha analitikus, néha megmosolyogtató. Nem érdekes, hogy írásban, szóban teszi az ember - blogon vagy vlogon - közzé. A konteó jellegénél fogva különösen alkalmas arra, hogy az ember privát magyarázatot alkosson egy-egy állítás megerősítésére vagy cáfolására, tehát akinek nem tetszik, lehet vitatkozni vele. Majd megszokjuk a konteósok jelenlétét is a közéletben, mint ahogy túl vagyunk a valóvilágon, bigbráneren egyaránt. 

Ami viszont sokkal lényegesebb, a konteónál, a részvétele néhány Koppány csoporttal közös akcióban, ahol kilakoltatásokat próbáltak megakadályozni. Érdemes végignézni a videót, amiben a rendőrök a zárt térben, a lakásban tartózkodó fegyvertelen ellenállást nem tanúsító civileket lefújják paprika spray-vel, ezt követően rájuk törik az ajtót, és mindenkit elvisznek hetvenkét órázni. Ebben a történetben több a jogsértés, mint Molnár F. konteóiban a logikai hiba. A másik esetben egy idős nénit lakoltattak ki, valami banális hülyeség miatt, akit végül Molnár F. fogadott be a saját lakásába. A bejelentését követő riportból kiderült, hogy lakott már ott egy hajléktalan férfi, akinek Molnár F. azért engedte meg, hogy beköltözzön a használaton kívüli lakásba, mert ő épp Budapesten élt. 

Lehet ő meg nem értett zseni, a hajléktalanokat befogató flúgos próféta, minden esetre tanulságos a története: aki a macska bajuszát ráncigálja, azt előbb - utóbb elviszi a rézfaszú bagoly. 

molnar_f_arpad.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: konteó Molnár F. Árpád

A bejegyzés trackback címe:

https://antikulti.blog.hu/api/trackback/id/tr356621031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása