HTML

ANTIKULTI

A blog olyan mindennapos jelenségeket, eseményeket tárgyal, amelyekkel mindenki találkozik, mégsem tudunk szó nélkül elmenni mellettük.

Friss topikok

  • Noname Watanabe: Szeretetre vágyik: Nő: végre valaki ejtse teherbe, hogy elmehessen gyesre Férfi: dugni akar (2015.06.17. 10:06) Társkereső szótár
  • Siphersh: "The pursuit of a militarised and enforcement-led global ‘war on drugs’ strategy has produced enor... (2014.11.26. 18:24) Marihuána legalizálás pro és kontra
  • TakeMeCloser: @George Herceg: nem akarom fájdítani senki szívét, de pont egy ilyen NŐ szerzett meg magának pár n... (2014.11.19. 21:58) Párkapcsolati sztereotípiák
  • : @IGAZI_kovi1970: Vagy Ovis-ra az tényleg trendi lenne. Latinos, és még igaz is. (2014.10.07. 10:10) Swinger club - kipróbálnád?
  • szvsz: Szólok, azért oda mentek, mert azt volt a legkönnyebb feltörni. Nem a profi betörők mennek oda, ha... (2014.10.06. 08:59) Betörők figyelmébe

Betörők figyelmébe

2014.08.16. 10:58 Cecilia Rose Wild

Mai blog bejegyzésemet a lakótelepünkre rendszeresen betörni járó bandának írom. Csak remélem, hogy a bandatagok közül valaki ugyanúgy kezdi a napját, mint egy átlag, dolgozó ember, leül a kávéval a számítógép elé, és megnézi, mi újság a neten. Bízom benne, hogy ráakad az írásomra, és legalább egy percre elmélázik az alábbiakon.

Mit gondoltatok, milyen kincset fogtok találni egy hatvan négyzetméteres lakásban, ahol egy két gyermekes család él egy kiskutyával és egy féleszű, folyton rikácsoló papagájjal? Annyit köröztetek itt a házak közt a beszakadt, koszos kocsitokkal, hogy bárki - még a céltalanul az udvaron bolyongó szenilis Józsi bácsi is – kapásból személyleírást ad rólatok.

Hogy tudtátok pont őket kiszúrni? Miért ők lettek gyanúsak nektek? Belátni az utcáról is a lakásba, a legflancosabb hely az IKEA, ahol valaha lakberendezési tárgyat vásároltak. Abban bíztatok, Stradivari - t találtok az ágy alatt? Elmesélem: botfülű az egész társaság, még egy koszlott bendzsót sem tartanak otthon, nincs két egyforma forintjuk, sose volt, viszont kedvesek, szeretik egymást, és boldogan tengették az életüket, ameddig ti, nem vertétek szét a bejárati ajtójukat baltával, hogy bent mindent felforgassatok, majd a család kosztpénzével távozzatok.  Mégis milyen módszer ez? Zárkihúzót, zárfésűt, vagy fúrógépet nem láttatok még? Vagy úgy gondoltátok, hogy nem tudtok elbánni az egyetlen általuk használt húszéves zárbetéttel? Ekkora kriplik vagytok? Így az egész ajtót ki kell cserélniük, több kárt okoztatok, mint amennyi pénzt el tudtatok vinni. A többi lakó fogja összedobni nekik a százezer forintot, hogy újat vegyenek. Úgyhogy egy darabig ne gyertek, mert ebben a lépcsőházban lenulláztatok mindenkit.

Szerintetek, miért nem zárkózunk be tizenkét ponton záródó biztonsági ajtó mögé, és köttetünk be riasztót a rendőrségre? Mert nincs mire vigyáznunk. Itt egyszerű, hétköznapi emberek élnek, akiknek nincsenek értéktárgyai, vagy megtakarításai. Hozzánk csak hozni lehet, elvinni semmi értékeset nem tudtok.

Ide jártok gyakorolni, hogy később a puccos negyedben lévő házakat nagyobb rutinnal szellőztessétek ki? Nesztek, kihívás! Van egy száz éves, hatszáz kilós, páncéltőkés versenyzongorám. Eladni nem lehet, meggazdagodni nem ebből fogtok, de mire azt lerángatjátok az emeletről, mindenkinek garantáltan lesz gerincsérve. Jó szórakozást hozzá!

1 komment

Címkék: Közbiztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://antikulti.blog.hu/api/trackback/id/tr506608579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szvsz 2014.10.06. 08:59:46

Szólok, azért oda mentek, mert azt volt a legkönnyebb feltörni.
Nem a profi betörők mennek oda, hanem olyan arcok, akik betörik az utcán álló autód ablakát a piacos, 5 eFt-ot érő CD lejátszóért.
500 ért elpasszolja, napi 10 ilyenből meg megvan az adag.
És nem, nem KV-val és nettel kezdi a napját.
süti beállítások módosítása