HTML

ANTIKULTI

A blog olyan mindennapos jelenségeket, eseményeket tárgyal, amelyekkel mindenki találkozik, mégsem tudunk szó nélkül elmenni mellettük.

Friss topikok

  • Noname Watanabe: Szeretetre vágyik: Nő: végre valaki ejtse teherbe, hogy elmehessen gyesre Férfi: dugni akar (2015.06.17. 10:06) Társkereső szótár
  • Siphersh: "The pursuit of a militarised and enforcement-led global ‘war on drugs’ strategy has produced enor... (2014.11.26. 18:24) Marihuána legalizálás pro és kontra
  • TakeMeCloser: @George Herceg: nem akarom fájdítani senki szívét, de pont egy ilyen NŐ szerzett meg magának pár n... (2014.11.19. 21:58) Párkapcsolati sztereotípiák
  • : @IGAZI_kovi1970: Vagy Ovis-ra az tényleg trendi lenne. Latinos, és még igaz is. (2014.10.07. 10:10) Swinger club - kipróbálnád?
  • szvsz: Szólok, azért oda mentek, mert azt volt a legkönnyebb feltörni. Nem a profi betörők mennek oda, ha... (2014.10.06. 08:59) Betörők figyelmébe

Szociális kornzultáció

2014.08.06. 20:19 Cecilia Rose Wild

Még egy kérdőívet találtam. Folytatom a néphagyományt, átírom ezt is. Tényleg csak a poén kedvéért. Senki ne vegye magára, főként a devizahitelesek ne, azt én is próbáltam, és pontosan tudom, milyen pocsék ügy. 

1. Vannak, akik szerint be kellene vezetni Magyarországon a védett kor intézményét, mert aki 55 éves elmúlt és elveszíti a munkáját, annak most alig van esélye újra elhelyezkedni. Mások azt mondják, nincs szükség a védett kor bevezetésére. Ön mit gondol?

- Be kell vezetni a védett kor intézményét, ezzel garantáljuk azt, hogy senki nem fog felvenni 55 évnél idősebb munkavállalót, aki nem akar a munkaügyi bíróságon megbüdösödni és a saját költségén, évekig azt bizonygatni, hogy a dolgozót jogszerűen bocsátotta el.

- Nincs szükség a védett kor intézményének bevezetésére, elkapatjuk az öregeket, visszaélve a jog által biztosított védelemmel, betépve dzsemboriznának a munkahelyükön.

- Nem tudom megítélni a kérdést, be vagyok rúgva.

 

2. Vannak, akik azt javasolják, hogy az állam szorítsa korlátok közé a közműszolgáltatók (víz, szemét, csatorna, gáz, villany, távfűtés) magánérdekeit: ne engedje, hogy extraprofitot szedjenek be és emiatt megfizethetetlenné váljanak a rezsiköltségek. Mások szerint az államnak nem szabad beavatkozni a közműszolgáltató magánvállalatok árképzésébe. Megint mások azt mondják, csak azokat védje az állam a közműdíjak emelkedésétől, akik erre rászorulnak. Ön mit gondol?

- Az állam szorítsa korlátok közé a közműszolgáltatók magánérdekeit. Egyáltalán mikor kerültek ki a közműszolgáltatók az állam tulajdonából? Reprivatizációt! Lógjon az imperialista!

- Az állam csak a kisfogyasztók és a rászorulók esetében korlátozza a közműszolgáltatások díját, a többiek zokszó nélkül fizessenek többet, hogy ezt kikompenzálják.

- Az állam ne avatkozzon be a közműszolgáltatók árképzésébe, vásároljon a költségvetés terhére részesedést a közműszolgáltató vállalatokban, és ez után hagyja elszabadulni az árakat.

- Nem tudom megítélni a kérdést, befizettem a csekkeket, és most olyan éhes vagyok, hogy nem tudok gondolkodni.

 

3. Vannak, akik azt javasolják, hogy az ország segély helyett inkább munkalehetőséggel segítse a munkanélkülieket. Mások szerint a segélyezés a megoldás a munkanélküliség problémájára. Ön mit gondol?

- Az országnak segély helyett inkább munkalehetőséggel kellene segítenie a munkanélkülieket, habár felesleges munkahelyet teremteni többe kerül, mint kiosztani a segélyt.

- A segélyezés a megoldás a munkanélküliség problémájára, hiszen a fennmaradó szabadidejükben a munkanélküliek elmehetnek lopni.

- Nem tudom megítélni a kérdést, munkanélküli segéllyel való visszaélésért ülök.

 

4. Vannak, akik azt javasolják, hogy több nyugdíjat kapjanak azok, akik gyermeket vállaltak és neveltek föl, mert az is teljes értékű munkavégzés. Mások szerint éppen elég az, hogy a gyermekvállalás költségeit mostantól nem lehet megadóztatni. Ön mit gondol?

- Több nyugdíjat kapjanak azok, akik gyermeket vállaltak és neveltek föl, mert a nyugdíjból több munkanélküli gyermeket kell majd eltartaniuk.

- Csak azok kapjanak a gyermeknevelés elismeréseként több nyugdíjat, akik emellett megfelelő időtartamú munkaviszonnyal is rendelkeznek, ez olcsó megoldás az államnak, mert akik felneveltek egy valag gyereket, és emellett végigdolgozták az életüket, úgysem érik meg a nyugdíjas kort. 

- A nyugdíjban nem kell honorálni a gyermekek nevelését, sőt a dugás is legyen adóköteles.

- Nem tudom megítélni a kérdést, én addig leszek GYES-en amíg nyugdíjba nem megyek.

 

5. Vannak, akik azt javasolják, hogy az állam a szociális segélyt a rászorulóknak ne pénzben, hanem alapvető szükségleti cikkekben (pl. élelmiszer) adja. Mások szerint a szociális segélyt továbbra is pénzben kell folyósítani a rászorulók számára. Ön mit gondol?

- Az állam a szociális segélyt a rászorulóknak ne pénzben, hanem alapvető szükségleti cikkekben (pl. élelmiszer) adja, mert így elveszi a csóróktól a lehetőséget, hogy étterembe járjanak, és eldöntsék, mit szeretnének enni.

- A szociális segély egy részét pénzben, egy részét szükségleti cikkekben adják a rászorulóknak, elősegítve ezzel a segélycsomagokkal való kereskedelmet a rászorulók közt.

- A szociális segélyt pénzben kell folyósítani a rászorulóknak, kajajeggyel nem tudnak fizetni az autószalonban.

- Nem tudom megítélni a kérdést, egy segélyszervezetnél dolgozom, érdekelt vagyok a segélycsomag bizniszben.

 

6. Vannak, akik szerint a deviza alapú lakáshitellel rendelkezőknek állami segítséget kell nyújtani, hogy ne kerüljenek az utcára. Mások szerint az államnak nem kell segítséget nyújtani senkinek, aki nem tudja fizetni az adósságát. Ön mit gondol?

- A deviza alapú lakáshitellel rendelkezőknek állami segítséget kell nyújtani, hogy ne kerüljenek az utcára. Mindenkinek fizessük ki az összes adósságát, hiszen egy nagycsalád vagyunk, együtt döglünk éhen utána.

- Az államnak nem kell segítséget nyújtani senkinek, aki nem tudja fizetni az adósságát.  A pórul járt devizahiteleseket elrettentés céljából ketrecben mutogathatnák a bankfiókokban.

- Nem tudom megítélni a kérdést, de a svájci frank hiteleseknek küldöm az esti kívánságműsorban a Neotontól a kétszázhúsz felett című számot.

 

7. Vannak, akik azt javasolják, hogy ismét lehessen fölvenni deviza alapú lakáshitelt, mert az elmúlt évek történései alapján mindenki tisztában van a kockázatokkal. Mások szerint veszélyes lenne feloldani a deviza alapú lakáshitelek tilalmát, mert újra ugyanaz történne, ami korábban. Ön mit gondol?

- A tiltás elérte célját, most már lehetővé kell tenni, hogy a korábbinál sokkal szigorúbb feltételek mellett ismét lehessen fölvenni deviza alapú lakáshitelt, hogy az emberek érezzék, hogy azért is meg kell küzdeni, hogy később tönkremenjenek.

- Nem szabad megengedni a deviza alapú lakáshitelt, és az államhatalom összes eszközével üldözni kell és be kell tiltani a könnyűdrogokat, a konyhakést, az ízléstelen szexet, és minden mást, amivel esetleg az állampolgár kárt tehet magában.

- Nem tudom megítélni a kérdést, szellemileg és egyébként is impotens vagyok.

 

8. Vannak, akik szerint a gyógyszergyárak lobbiját meg kell törni, mert sok milliárdot vesznek ki az emberek zsebéből. Vannak, akik szerint a drágább gyógyszereket erőltetik rá a betegekre saját extraprofitjuk érdekében. Mások szerint nincs szükség arra, hogy a gyógyszer gyártókkal szemben az állam föllépjen.

Ön mit gondol?

-A gyógyszergyárak lobbiját meg kell törni, nem szabad hagyni, hogy a drágább gyógyszereket erőltessék rá a betegekre saját extraprofitjuk érdekében, ezért államosítani kell a gyógyszerügynököket.

-Nincs szükség arra, hogy a betegek érdekeinek védelmében az állam föllépjen a gyógyszergyártó lobbival szemben, hiszen mindnyájunk közvetlen anyagi érdeke, a gyors fluktuáció.

- Nem tudom megítélni a kérdést, gyógyszerfüggőségem miatt cselekvőképességet kizáró gondnokság hatálya alatt állok.

 

9.Vannak, akik szerint az egyéni számla alapján kiszámolt nyugdíj megállapításánál elsősorban a munkával eltöltött éveket kell figyelembe venni. Mások inkább a jövedelem arányában állapítanák meg a nyugdíjat. Ön mit gondol?

- Az egyéni számla alapján kiszámolt nyugdíj megállapításánál elsősorban a munkával eltöltött éveket kell figyelembe venni, mert így a nyugdíjkorhatár folyamatos emelésével járó tiltakozások elkerülhetők lennének, a nyugdíjkorhatárt egyből el lehetne törölni.

- Elsősorban a jövedelem arányában kell megállapítani a nyugdíjat, ami összegszerűen biztosan hátrányosabb helyzetet eredményez, mintha a járulékfizetésre szánt összeget befektetnék, vagy akár egy lakossági folyószámlán gyűjtenék.

- A munkával eltöltött éveket és a jövedelem nagyságát is azonos módon kell figyelembe venni a nyugdíj megállapításánál, tehát egyik sem számít, a kapott összeg mindenképp a nullához közelít.

- Nem tudom megítélni a kérdést, mert szenilis vagyok.

 

10. Vannak, akik szerint az oktatási rendszert úgy kell átszervezni, hogy az állam közpénzből azokat a képzéseket támogassa elsősorban, amelyekkel valóban el is lehet helyezkedni. Mások szerint az oktatást nem kell a valós gazdasági igényekhez igazítani. Ön mit gondol?

- Az állam közpénzből azokat a képzéseket preferálja elsősorban, amelyekkel valóban el is lehet helyezkedni, és amelyekből meg lehet élni, így a szükséges az új szakmák: adóoptimalizáló, zsebtolvaj, táppénzcsaló, megélhetési antifasiszta képzések támogatása.

- Az oktatást nem kell a valós gazdasági igényekhez igazítani, hiszen a munkaerőpiacon való érvényesüléskor a képzettséget megelőzik az egyéb készségek, mint például a gátlástalan igényérvényesítés, a seggnyalás képessége és az orális szexre való hajlandóság. 

Szólj hozzá!

Címkék: konzultáció szociális kérdőív

A bejegyzés trackback címe:

https://antikulti.blog.hu/api/trackback/id/tr126579873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása